Forrás: Pásztor Tünde

Medvehagymás kalács sajttal

Előkészítés: 80 perc Pihentetés: 1,5 óra Sütés: 40 perc
Egy kis tálban kikeverjük az élesztőt egy evőkanál cukorral. Adunk hozzá kevés langyos tejet, egy evőkanálnyi lisztet, és félretesszük, hogy jól felfusson. Egy nagy tálba szitáljuk a maradék lisztet, beleöntjük a felfutott kovászt, hozzáadjuk a tojássárgáját, a bort, a maradék cukrot, a sót, a maradék langyos tejet, és közepesen kemény tésztát dagasztunk. Ha kell, adunk még hozzá pici langyos vizet vagy lisztet. Cipót formázunk belőle, és letakarva a duplájára kelesztjük.

Utána nem gyúrjuk át, hanem lisztezett deszkán óvatosan kinyújtjuk fél centi vastagra. Négy centi átmérőjű szaggatóval korongokat vágunk ki belőle. Minden kis korongra teszünk egy pici krémsajtot, arra kevés apróra vágott medvehagymát, végül pedig egy nagy csipet reszelt sajtot. Összecsípjük a tetejét, gombócokat formázunk belőle.

Kivajazunk egy szögletes formát, beleteszünk egy sor gombóckát, olvasztott vajjal meglocsoljuk, megszórjuk szezámmaggal, lenmaggal. Ezt ismételjük, míg meg nem telik a forma. A tetejét is lekenjük vajjal, megszórjuk a magokkal. Nem kell újrakeleszteni, mert megkel, mire összerakjuk. 170 fokos sütőben 30-40 perc alatt sül meg. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni, utána nem vágjuk, hanem kézzel tépkedjük.

kaloria 410 CAL
ido 210 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

12 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.