Megpucoljuk a krumplit, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük. Azonnal áttörjük, és kiterítjük egy deszkán, hogy hűljön, és jól kiszellőzzék.
Ha kihűlt, hozzádolgozzuk a tojást, egy evőkanál zsiradékot, és annyi liszttel gyúrjuk össze, hogy jól kezelhető, rugalmas tésztánk legyen. A medvehagymát felcsíkozzuk, beledolgozzuk a tésztába. Enyhén lisztezett deszkán fél centi vastagra kinyújtjuk, centi vastag csíkokra felvágjuk. A csíkokat a deszkán kicsit átpörgetjük a tenyerünk alatt, majd háromcentis darabokra vágjuk.
Sós, forró vízben kifőzzük (ha már feljött a víz tetejére, még 3-4 percig főzzük). Leszűrjük a nudlit, és még forrón összekeverjük a maradék zsírral, hogy ne tapadjanak össze a szemek. Akár így is fogyaszthatjuk, esetleg egy kis reszelt sajttal meghintve. Ünnepeken pompás körítés lehet valamilyen pecsenye mellé, hétköznap pedig juhtúróval összesütve gyors és finom vacsora.