Medvehagymás krumplinudli

Medvehagymás krumplinudli

Megpucoljuk a krumplit, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük. Azonnal áttörjük, és kiterítjük egy deszkán, hogy hűljön, és jól kiszellőzzék. Ha kihűlt, hozzádolgozzuk a tojást, egy evőkanál zsiradékot, és annyi liszttel gyúrjuk össze, hogy jól kezelhető, rugalmas tésztánk legyen. A medvehagymát felcsíkozzuk, beledolgozzuk a tésztába. Enyhén lisztezett deszkán fél centi vastagra kinyújtjuk, centi vastag csíkokra felvágjuk. A csíkokat a deszkán kicsit átpörgetjük a tenyerünk alatt, majd háromcentis darabokra vágjuk. Sós, forró vízben kifőzzük (ha már feljött a víz tetejére, még 3-4 percig főzzük). Leszűrjük a nudlit, és még forrón összekeverjük a maradék zsírral, hogy ne tapadjanak össze a szemek. Akár így is fogyaszthatjuk, esetleg egy kis reszelt sajttal meghintve. Ünnepeken pompás körítés lehet valamilyen pecsenye mellé, hétköznap pedig juhtúróval összesütve gyors és finom vacsora.

kaloria 280 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.