Medvehagymás pite teljes kiőrlésű lisztből

Konyhai robotgépben egy-két pörgetéssel összekeverjük a lisztet a sóval. Belekockázzuk a vajat, és pár nyomással
összemorzsásítjuk. Deszkára borítjuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, gyorsan összegyúrjuk. Ha nem állna össze a tészta, adunk hozzá kevéske hideg vizet. Vékonyra kinyújtjuk a tésztát, kétharmad részével kibéleljük a kosárkaformákat. Hűtőbe tesszük a maradékkal együtt legalább egy órára.

Turmixgépbe dobjuk a krémsajtot, a túrót, a megmosott, nagyobb darabokra vágott medvehagymát, a puha vajat, összekeverjük. Ízlés szerint sóval és őrölt fekete borssal ízesítjük. Megtöltjük a kis tésztaüregeket. A félretett tésztát felcsíkozzuk, berácsozzuk vele a pitécskék tetejét. Felvert tojással megkenjük. 200 fokos sütőben pirosra sütjük.

kaloria 250 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.