Medvehagymás sertésszűz
A húst 2-3 ujjnyi vastag darabokra vágjuk. Besózzuk, színes borssal meghintjük, azután mindegyiket betekerjük egy-egy szelet baconba, és egy kicsit félre tesszük érlelődni.
Összedaraboljuk a medvehagymát és a petrezselymet, majd az olaj felével, a fenyőmaggal meg egy kevés
sóval összeturmixoljuk. Hozzáöntjük az olaj másik felét, és a pestót simára keverjük. Egy serpenyőben olajat
forrósítunk, és a húsoknak előbb az egyik oldalát fedő alatt megsütjük, majd megfordítjuk, és most már fedő
nélkül a másik oldalukat is megpirítjuk. Kivesszük a serpenyőből, a visszamaradt kevés olajban pedig egy
kicsit megfuttatjuk a vastagabb szeletekre vágott csillaggyümölcsöt. Tálaláskor a húst meglocsoljuk a
pestóval, és a kétféle gyümölccsel díszítjük. Köretnek steakburgonyát süthetünk hozzá.