Medvehagymás tarjaszeletek sült burgonyával

Összekeverjük az olívaolajat a finomra vágott medvehagymával (pár levelet félreteszünk a tálaláshoz), a zúzott fokhagymával, a mustárral, valamint a fél citrom reszelt héjával és kinyomott levével. A hússzeleteket beleforgatjuk ebbe a fűszeres pácba, és jól záródó dobozba rakjuk. Ráöntjük a tetejére a maradék pácot, és egy éjszakán át hideg helyen pihentetjük. (Ha arra van dolgunk, kicsit megrázogathatjuk a dobozt, hogy mindenhol érje a tarját a fűszeres pác.)

Másnap kiemeljük a szeleteket, papírtörlővel alaposan letörölgetjük, besózzuk. Hagyjuk egy kicsit állni a sóval, közben finom szűrőn átszűrjük a pácot. Egy felforrósított serpenyőbe öntjük a tiszta olajat. Ha már jó forró, belerakjuk a tarját, és közepes tűzön, oldalanként 5-5 perc alatt szépen megpirítjuk a húst. A burgonyát feldaraboljuk, és átsütjük a maradék pecsenyezsírban. Tálalás előtt megszórjuk a húst a félretett, feldarabolt medvehagymával.

kaloria 540 CAL
ido 35 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.