Medvehagymás töltött gombóc pirított békacombbal
A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk, enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, még forrón áttörjük, majd hagyjuk kihűlni. Hozzáadunk 1 tojást, 10 dkg lisztet meg a zsírt, megsózzuk, az egészet jól összegyúrjuk, hagyományos burgonyás tésztát készítünk.
Ezután kinyújtjuk, és nagyobb kockákra vágjuk.
A töltelékhez a túrót sóval, csipetnyi fehér borssal ízesítjük, majd alaposan kikeverjük a maradék tojással meg a finomra vágott medvehagymával. A négyszögek közepére egy-egy evőkanálnyi tölteléket halmozunk, ügyesen gombócokká formázzuk, majd a gombócokat sós vízben kifőzzük. Amikor feljönnek a víz tetejére, még 1-2 percig lassan forraljuk, azután szűrőlapáttal
hideg vízbe szedjük, majd lecsepegtetjük.
A konyhakész békacombokat megsózzuk, lisztben meghempergetjük, majd forró vajban mindkét oldalukon kb. 3-3 perc alatt megsütjük. A gombócokat
meglocsoljuk a sütés után megmaradt vajjal, és a békacombok kíséretében már tálalhatjuk is.