Medvehagymával töltött camembert burgonyás lángossal
A camembert sajtokat félbevágjuk, és megtöltjük az előzőleg kevés zsiradékon megpárolt medvehagyma levelekkel. Panírozzuk, és forró olajban aranysárgára sütjük. A rántott sajthoz köretként a burgonyafánk tésztájából font copfocskákat sütünk.
Burgonyás lángos
A lisztet langyos helyre tesszük. A burgonyát megtisztítjuk, jól megmossuk, és gyengén sózott vízben
megfőzzük. Jól lecsurgatjuk, és azonnal forrón átpasszírozzuk. Közben az élesztőből kevés cukorral, langyos tejjel és liszttel kovászt készítünk. Langyos helyen megkelesztjük. Ezután a burgonyát hozzáadjuk a liszthez,
beletesszük a megkelt kovászt, megsózzuk, és annyi langyos tejet adunk hozzá, amennyit felvesz ahhoz,
hogy kenyértészta sűrűségű legyen. Jól összegyúrjuk, és letakarva langyos helyen megkelesztjük. Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk,ujjnyi vastag csíkokat sodrunk
belőle, összefonjuk, és forró olajban ropogósra sütjük.