Meggyes keksztekercs

Először a kókuszos krémet készítjük el. A vajat kihabosítjuk a porcukorral, belekeverünk 100 g kókuszreszeléket.

A kekszes alaphoz a hozzávalókat annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy jól formázható masszát kapjunk. Három egyforma kisebb és egy nagyobb részre osztjuk.

A kicsi tésztákat átlátszó fólián egyforma nagyságú téglalappá nyújtjuk. Mindegyiket megkenjük vékonyan kókuszos krémmel, és szorosan kirakjuk a meggyszemekkel. Felcsavarjuk, így kapunk három vékony rudat. Levágjuk a végeket, és a rudacskákat pontosan egyformára szabjuk.

A nagy tésztából átlátszó fólián nyújtunk egy akkora téglalapot, amelynek a hosszúsága picit nagyobb, mint a kicsiké, és jó széles, hogy elférjenek rajta a pici rudak. Nem túl vastagon megkenjük a kókuszos krémmel. Rátesszük a rudakat, a közökbe és a tetejükre is kenünk a krémből. Végül felcsavarjuk. Alaposan megszórjuk kókuszreszelékkel. Hűtőszekrényben tároljuk, ha jól lehűlt, szépen lehet majd szeletelni.

Vaníliás keksztekercstorta

kaloria - CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink