Egy tálban összekeverjük a lisztet, a darált mákot, a sütőport, a sót és a reszelt citromhéjat. Egy másik tálba ütjük a két tojást, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, kézi robotgéppel kihabosítjuk. Hozzáöntjük az olajat és a tejet, összedolgozzuk. Fakanállal beleforgatjuk a lisztes-mákos elegyet is.
A meggybefőttet leszűrjük, lecsöpögtetjük. 12 darabot félreteszünk, a többit beleforgatjuk a mákos masszába.
A minikuglófformákat kikenjük vajjal. Belekanalazzuk a masszát úgy, hogy körülbelül a forma háromnegyedéig érjen. 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Ha kész, sütőrácsra áttesszük a formákat, és így hagyjuk kihűlni. Végül óvatosan kifordítjuk a formából.
Tálalás előtt megszórjuk porcukorral, és mindegyik közepébe teszünk egy-egy meggyszemet.