Meggyes-mákos minikuglóf

Egy tálban összekeverjük a lisztet, a darált mákot, a sütőport, a sót és a reszelt citromhéjat. Egy másik tálba ütjük a két tojást, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, kézi robotgéppel kihabosítjuk. Hozzáöntjük az olajat és a tejet, összedolgozzuk. Fakanállal beleforgatjuk a lisztes-mákos elegyet is.

A meggybefőttet leszűrjük, lecsöpögtetjük. 12 darabot félreteszünk, a többit beleforgatjuk a mákos masszába.

A minikuglófformákat kikenjük vajjal. Belekanalazzuk a masszát úgy, hogy körülbelül a forma háromnegyedéig érjen. 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Ha kész, sütőrácsra áttesszük a formákat, és így hagyjuk kihűlni. Végül óvatosan kifordítjuk a formából.

Tálalás előtt megszórjuk porcukorral, és mindegyik közepébe teszünk egy-egy meggyszemet.

Kelt kuglóf csokival és gesztenyével

kaloria - CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.