Forrás: Receptposta

Meggyes lepény

A LEPÉNYHEZ:

ELŐKÉSZÍTÉS: 30 perc – SÜTÉS: 20 perc – Kikavarjuk a zsiradékot a cukorral, az egész tojásokkal, a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a tejfölt. Két részre osztjuk, az egyik feléhez citromhéjat, a másikhoz kakaót teszünk. A citromos tésztát vékonyra kinyújtjuk, és egy nagy-közepes tepsibe tesszük. Megkenjük baracklekvárral. Rászórjuk a kimagozott meggyet. Beborítjuk a kakaós kinyújtott lappal. Villával megszurkáljuk, megsütjük.

A TETEJÉRE:

A porcukorból kicsi vízzel nehezen folyó pépet kavarunk, ráöntjük. Hosszúkás szeletekre vágjuk.

kaloria 230 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Receptposta

Ajánlataink