Meggyes piskóta citromos-tojáslikőrös krémmel

Meggyes piskóta citromos-tojáslikőrös krémmel

Szétválasztjuk a tojásokat. Először a fehérjékből habot verünk. Utána egy másik tálban a tojások sárgáját elektromos habverővel nagyon habosra keverjük
az öt evőkanál kristálycukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáreszeljük a citrom héját. A vajat megolvasztjuk, de csak langyosra. Egy harmadik tálban összevegyítjük a lisztet a sütőporral, és fakanállal dolgozva belevegyítjük a cukros tojáshabba, majd beleforgatjuk a fehérjékből vert habot is. Eloszlatjuk benne az olvasztott vajat, ügyelünk, hogy ne keverjük túl a masszát. A meggybefőttet beleöntjük egy szűrőbe, a levére nem lesz szükség, a gyümölcsöt jól lecsöpögtetjük, végül ezt is beleforgatjuk a tésztába. Egy közepes méretű tepsit
vékonyan kikenünk zsírral vagy vajjal, meghintjük egy kis liszttel, és belesimítjuk a masszát. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és addig sütjük, míg a
széle szépen el nem kezd pirulni. Kivesszük a sütőből, hagyjuk hűlni. Ha kicsit langyosabb, kiborítjuk a tepsiből, és egy sütőrácson hagyjuk teljesen kihűlni. Közben elkészítjük a krémet. A tejszínből egy evőkanál porcukorral kemény habot verünk. A mascarponét elektromos habverővel habosra keverjük a maradék porcukorral és a vaníliás cukorral, végül beledolgozzuk a tojáslikőrt, valamint a citrom kifacsart levét, és reszelünk hozzá egy picit a héjából is. Összeforgatjuk
a tejszínhabbal. Vastagon rákenjük a kihűlt sütemény tetejére, végül apró, színes cukorral és reszelt citromhéjjal díszítjük. Kis kockákra vágva kínáljuk.

kaloria 210 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.