Méhecskés kocka

Szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjékből egy csipet sóval kemény habot verünk, közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot is. Ha már kemény, fényes a hab, hozzáforgatjuk a tojássárgájákat. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a keményítővel és a vaníliás pudingporral, és a habhoz dolgozzuk. Beletöltjük a kivajazott-kilisztezett formába, és 180 fokos sütőben körülbelül negyedóra alatt megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Fél liter tejben megfőzzük a két csomag pudingport 8 dkg cukorral. Hagyjuk kihűlni, közben gyakran megkeverjük, hogy ne bőrösödjék a teteje. A tejfölt összekeverjük a maradék cukorral és a vaníliakivonattal, majd mindezt a hideg pudinggal. Rákenjük a kihűlt piskótára. Betesszük a hűtőszekrénybe dermedni.

A zselatint hideg vízbe áztatjuk. Az őszibarackot leszűrjük, a levéből 10 evőkanálnyit megőrzünk. Ezt a levet összekeverjük a sárgabaracklekvárral, felforraljuk. A zselatint kinyomkodjuk, és kevergetve feloldjuk a forró lekvárban. Hagyjuk kicsit hűlni, de csak annyira, hogy még folyós maradjon. Ha a vaníliás tejfölös krém megdermedt, akkor ráöntjük a barackzselét, és ismét betesszük a hűtőszekrénybe, hogy egy kicsit megszilárduljon.

Az őszibarackokat szárazra töröljük, és szép sorban rárakjuk a még nem teljesen megszilárdult zselét a tetejére. A csokit megolvasztjuk, kis zacskóba öntjük, szemet és csíkokat rajzolunk vele a barackok hátára. Végül hegyes, éles késsel két kis bemetszést ejtünk a barackokon, és szárnyakként mandulalapokat állítunk bele.

Húsvéti habcsók

 

 

kaloria 310 CAL
ido 75 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.