A bulgurt egy kislábasba tesszük, s annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Megsózzuk és elkezdjük főzni. Ha már majdnem puha, akkor levesszük a tűzhelyről, és a konyhapulton hagyjuk 10-15 percre, fedő nélkül, hogy feligya a maradék nedvességet. (Ha lefednénk, akkor a képződő gőzben túlfőne.)
Pici kockákra felvágjuk a bacont, és egy kevés zsiradékon ropogósra sütjük egy serpenyőben. Rádobjuk a felaprított vöröshagymát és üvegesre pároljuk.
A megpuhult bulgurt egy keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a baconön párolt hagymát, a két evőkanál dijoni mustárt, az összevágott petrezselyem zöldjét, sózzuk ízlés szerint.
A paradicsomokat elfelezzük, a belsejüket kikaparjuk, arra most nem lesz szükség. Az üregeket megtöltjük az ízesített bulgurral. Kizsírozott sütőedénybe állítjuk, mindegyik tetejére szórunk egy-egy csipet reszelt sajtot. 180-200 fokos sütőben bő tíz perc alatt összesütjük.