Egy nyeles lábasban felmelegítjük a tejet és a tejszínt 50 g cukorral, valamint a vaníliaőrleménnyel. Kézi habverővel egy mély tálban felverjük a tojássárgájákat a maradék cukorral.
Amikor a tej és a tejszín keveréke felforrt, az egyharmadát ráöntjük a cukros tojássárgájára, miközben folyamatosan kevergetjük a habverővel. Az egészet visszaöntjük a nyeles lábasba, és továbbra is folyamatosan kevergetve addig folytatjuk a főzést, amíg a keverék hőfoka el nem éri a 80-85 fokot.
Apró lyukú szűrőn átszűrjük, átlátszó fóliával letakarva lehűtjük. Legjobb, ha egy egész éjszakát érleljük.
Másnap belekeverjük a tejfölt, és az összeturmixolt sárgadinnyét, valamint a nagyon apróra vágott mentaleveleket. Egy lapos edénybe öntjük, és betesszük a fagyasztóba. Eleinte óránként, majd ha elkezd sűrűsödni, félóránként átkeverjük elektromos habverővel, míg el nem éri a megfelelő állagot.