Menyegzős lepénykék
A rizst – a kettéhasított és kikapargatott vaníliarúd kíséretében – a tejben feltesszük főni. Amikor puhára párolódott, hozzáadjuk a tojások sárgáját, belereszeljük a citromhéjat, majd az egészet jól elkeverjük és félretesszük
hűlni. A zselatint fél deci felforralt vízben feloldjuk, csomómentesre keverjük, azután a rizshez adjuk. Óvatosan belekeverjük a habbá vert tejszínt, és a krémet hideg helyre
tesszük.
Két részre osztjuk a leveles tésztát, és akkorára nyújtjuk,
hogy beleférjenek egy 25 × 35 cm-es tepsibe. Forró
sütőben a tepsi hátán a két lapot külön-külön megsütjük,
azután kihűtjük.
Az egyik tésztalapot beletesszük a tepsibe, rásimítjuk a
krémet, és befedjük a másik lappal. Az étcsokoládét vízgőz
fölött felmelegítjük, azután óvatosan rákenjük vagy
rácsorgatjuk a tészta tetejére. A süteményt 6-7 órára a
hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen.