Méteres kalács

Félig felverjük négy tojás fehérjét, majd lassan adagolunk hozzá négy evőkanál porcukrot, és így verjük kemény habbá. Utána, továbbra is elektromos habverővel dolgozva, egyesével beledolgozzuk négy tojás sárgáját. Végül fakanállal elvegyítünk benne négy evőkanál lisztet. Elkeverünk benne fél deci olajat.

Utána ugyanezt megcsináljuk még egyszer, annyi különbséggel, hogy a négy helyett csak három evőkanál lisztet adunk hozzá, plusz a holland kakaót.

Két egyforma őzgerincformát kivajazunk-kilisztezünk. Az egyikbe a sima, a másikba a kakaós tésztát öntjük. 170 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd rácsra borítjuk, és hagyjuk pihenni.

Közben elkészítjük a kétféle krémet. A szokásos módon elkészítjük a kétféle pudingot, de hogy megfelelően sűrű legyen, csak három deci tejet adunk a porhoz.

Habosra keverjük mindkét adag vajat cukorral és az ízesítőkkel, végül összedolgozzuk a kihűlt, sűrű pudinggal.

A kétféle tésztát vékonyan felszeleteljük. A következőképpen rakjuk össze: egy világos tésztát megkenünk a vaníliás krémmel, ráteszünk egy kakaós szeletet, azt megkenjük a puncsos krémmel. Ezt ismételjük.

Két rúdba osztjuk. Kívülről bevonjuk étcsokoládéval. Ha megdermedt rajta a bevonat, ferdén szeleteljük.

Banános pite

 

kaloria 240 CAL
ido 75 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.