Mex Bell Dog – lángoló bélszíncsíkok steakburgonyával
A csíkozott bélszínt egy-két napig sóval, borssal, korianderrel ízesített olajban pácoljuk. A szalonnát kockára vágjuk, lepirítjuk, és a bélszíncsíkokat kérgesre sütjük rajta. Rádobjuk a félkarikákra vágott hagymát, a cikkekre vágott paradicsomot és a felkockázott paprikát. Összepirítjuk, és nyers chilipaprikával megadjuk a csípős ízét. Néhány kanál fűszeres paradicsompürét vízzel felhígítunk, és a lecsós húst összerottyantjuk vele, hogy egy kis leve legyen. A húst készíthetjük öntöttvas serpenyőben, mutatós, ha abban is tálaljuk. A burgonyát héjában megsütjük, mégpedig úgy, hogy tepsibe rakjuk, s egy kicsi vizet öntünk alá. A héjas krumplikat ezután cikkekre vágjuk, és a darabokat bő zsírban aranybarnára pirítjuk.