Darabokra tépkedjük a zsemlét, langyos vízbe áztatjuk egy-két percre. Utána kinyomkodjuk és szétmorzsoljuk. Keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a nyers tojást, a lereszelt főtt tojást. A gombát durvára reszeljük. Kevés zsiradékon megdinszteljük a gombát, ezt is beletesszük a töltelékbe. Végül sóval, borssal, összevágott petrezselyem zöldjével ízesítjük, alaposan átgyúrjuk.
A csirke bőrét fellazítjuk a felsőcomb felett, ide és a szárnyas hasüregébe töltjük a masszát. Kívülről bedörzsöljük a csirkét sóval, borssal, majoránnával és borsikafűvel. Egy kis tepsit kikenünk zsiradékkal. Beletesszük a töltött szárnyast úgy, hogy a háta nézzen felfelé. Mellétesszük a rozmaringágakat. Az almát kivájjuk, megtöltjük dióval és mézzel. Ezt is a csirke mellé rakjuk. Alufóliával lezárjuk a tepsit, 160 fokos sütőben egy órán át sütjük.
Utána leszedjük róla a fóliát, felemeljük a sütő hőmérsékletét 180 fokra, és még 40 perc alatt ropogósra sütjük a szárnyast.
Megmossuk a burgonyát, majd hámozás nélkül hosszában félbevágjuk. Karalábévájóval kiszedjük a belsejét. A töltelékhez nagyon apró kockákra vágjuk a körtét, a hagymát vékonyra karikázzuk, a diót pedig durvára törjük. Hozzákeverjük a finomra metélt zöldfűszereket, az elmorzsolt gorgonzola harmadát, majd sózzuk.
Egy tepsit kikenünk egy kis zsiradékkal, beleállítjuk a kivájt burgonyákat úgy, hogy az üregük felfelé nézzen. Belekanalazzuk a tölteléket, a tetejükön elosztjuk a maradék sajtot. Alufóliával lefedjük, és 180 fokos sütőben 40 percig sütjük. Utána 170 fokra csökkentjük a sütő hőmérsékletét, és bő negyedóra alatt addig sütjük, míg meg nem pirul a krumpli és a sajt.