Az élesztőt felfuttatjuk egy kis langyos cukros tejben. Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzákeverjük a maradék cukrot, a sót. Ráöntjük az olajat, a felvert tojást, a mézet, a víz háromnegyed részét, és elkezdjük dagasztani. Ha kell, adunk még hozzá vizet, könnyen kezelhető, puha, de jól formázható tésztát akarunk kapni. Ha már elválik az edény falától, beledagasztjuk a puha vajat is. Jól kidolgozzuk. Cipót formázunk belőle, kiolajozott tálba rakjuk, letakarjuk, és meleg helyen hagyjuk a duplájára kelni.
Egy nagy, kerek tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral. Az oldalfalait lekenjük vajjal. A közepébe berakunk egy 8-10 cm átmérőjű hőálló, kerek edényt, ennek a külsejét szintén lekenjük zsiradékkal.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra nyújtjuk. Nagy fánkszaggató segítségével 16 darab 10-12 cm-es kört vágunk ki belőle. Négyet-négyet egymásra teszünk egy oszlopban, hogy félig fedjék egymást. Összetekerjük, majd éles késsel félbevágjuk a hengert, így kapunk rózsa alakot. Ezeket a félbevágott hengereket rakosgatjuk a tortaformába úgy, hogy a sima oldaluk nézzen lefelé. 2-3 centi közt hagyunk köztük, mert még kelni fognak. Fél órát kelesztjük, majd 180 fokos sütőben készre sütjük. A mézet kikeverjük a vízzel, és a sütőből kivett forró kalácsot lekenjük vele. Ha már picit hűlt, kiszedjük a formából, és rácson hagyjuk teljesen hidegre hűlni.