Tészta
A mézet, a tojást, a puha vajat, a porcukrot, a rumot és a tejfölt gőz fölött jól összemelegítjük, felverjük, azután félretesszük és hűlni hagyjuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral meg a fűszerkeverékkel, majd hozzáadjuk a kihűlt mézes keveréket, és közepes keménységűre kidolgozzuk. A tésztát két részre osztjuk, és két lapot nyújtunk belőle.
A krémmel megtöltött tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, egymástól jókora távolságra, mert sütés közben megnőnek. A tetejüket megkenjük felvert tojással, azután közepes lángon megsütjük. Egy éjszakát
hagyjuk puhulni, majd tálalás előtt vékony szeletekre
vágjuk.
Töltelék
A töltelékhez a ribizlidzsemet összekeverjük a reszelt
citromhéjjal, a pirított és megdarált dióval vagy mogyoróval meg az apróra vágott fügével. Megkenjük a tésztalapokat, és feltekerjük, mint a bejglit.