Mézes sörös páccal sült lazacderék ricottás gombócokon tálalva
A lazacszeleteket minden oldalukon az elkészített pácba mártjuk, és egy órára hűtőbe tesszük. A brokkolit rózsáira szedjük, és szintén forrásban lévő sós vízben néhány percig főzzük, majd hideg vízzel gyorsan lehűtjük. A fenyőmagot serpenyőben szárazon megpirítjuk. A lazacszeleteket olívaolajon, forró serpenyőben mindkét oldalukon aranybarnára sütjük, papírtörlőre tesszük, melegen tartjuk. A maradék sütőolajon a koktélparadicsomokat addig sütjük, míg a héjuk széthasad. Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat, átforgatjuk rajta a ricottás gombócokat. Ugyanezen a vajon átforrósítjuk a brokkolit is. Tányérra tesszük a gombócokat, ráfektetjük a sült lazacot, ráhalmozzuk a vajas brokkolit, és a sült paradicsommal, pirított fenyőmaggal díszítjük.
Pác
A pác hozzávalóit magas keverőtálba tesszük, és botmixerrel összedolgozzuk.
Gombóc
A ricottás gombóc hozzávalóit keverőtálban alaposan összekeverjük, fél órára ezt is hűtőbe tesszük. A lehűtött ricottás masszából egyforma gombócokat formázunk, és gyöngyöző, forrásban lévő vízben kifőzzük.