Forrás: Pásztor Tünde

Mézes-borsos sertésszűz téli gyümölcsökkel

Besózzuk a lehártyázott szüzeket. Kevés zsiradékot forrósítunk egy serpenyőben, és pár perc alatt körbesütjük a húsdarabokat. Kiszedjük, megkenjük felolvasztott mézzel, beszórjuk sóval, durvára tört színes borssal. Zsiradékkal kikenünk egy alufólia darabot (lehet duplán is venni), rárakjuk az előkészített szüzeket. Melléteszünk a zsályaágat (vagy mellémorzsoljuk a szárítottat). Jól betekerjük, és 190-200 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük. Közben szükség szerint meghámozzuk, kifilézzük, összevágjuk a gyümölcsöket, és a vajon egy pici sóval mindkét oldalukat átsütjük. Jól illik mellé a burgonyapüré.

kaloria 440 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink