Mézes-mustáros sertéslapocka rozmaringos puliszkával

A LAPOCKA

ELŐKÉSZÍTÉS: 35 perc – SÜTÉS: 2 óra – DERMESZTÉS: 1 óra. – Megmossuk, majd szárazra töröljük a húst. Egy kis tálban kikeverjük a mustárt a mézzel, a zúzott zöld borssal és az olajjal. Bedörzsöljük vele a húst. Kis tepsibe rakjuk. Öntünk köré körülbelül egy deci zsiradékot. Mellérakjuk a meghámozott, cikkekre vágott vöröshagymát meg a héjastul szeletekre vágott narancsot. Öntünk alá 2-3 deci vizet is. Alufóliával lefedjük, és 160 fokos sütőben bő másfél órán át pároljuk. Utána leszedjük a fóliát, és magasabb hőmérsékleten kicsit megpirítjuk. Kis pihentetés után vastagabb szeletekre vágjuk.

A PULISZKA

Felforraljuk a tejet a vajjal, a zúzott fokhagymával és a rozmaringággal (néhány levelet félreteszünk a tálaláshoz). Megsózzuk, majd beleszórjuk a kukoricadarát. Kevergetve addig főzzük, míg jól be nem sűrűsödik. Egy őzgerincformát kibélelünk átlátszó fóliával. A puliszkából kidobjuk a rozmaringágat, a formába öntjük, és hagyjuk teljesen megdermedni. Tálalás előtt kiborítjuk, lehúzzuk róla a fóliát, és felszeleteljük.

kaloria 670 CAL
ido 215 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink