Mézes-zabpelyhes keksz
Egy nagyobb tálban összekeverjük a zabpelyhet, a lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot, a fűszereket és a sót. Egy kisebb lábasban összeolvasztjuk a vajat és a mézet, majd langyosra hűtjük. Ekkor tesszük hozzá az egész
tojásokat, és gépi habverővel jó habosra keverjük. Hozzáadjuk a liszt és a zabpehely keverékét – viszonylag kemény tésztát kell kapnunk.
Sütőpapírral kibélelünk két sütőlemezt. A kekszmasszából vizes kézzel diónyi gombócokat gömbölygetünk, kicsit megnyomva ráhelyezzük a sütőpapírra. 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 15 percig sütjük.
Rácson hűtjük ki. A tetejét díszíthetjük néhány csík olvasztott csokival, de anélkül is finom.