ELŐKÉSZÍTÉS: 1 óra – PIHENTETÉS: 2 nap – A HOZZÁVALÓKAT 10 személyre számítottuk – A húst többszörösen ledaráljuk, és igen jól összekeverjük. Hozzáadjuk a fűszereket, és nagyon alaposan összekeverjük. (Ha szeretjük a pikáns ízeket, fűszerezhetjük erősebben.) Porcelán- vagy zománcos tálba tesszük lefóliázva, és egy napig érleljük. Egy nap múlva kivesszük, hozzágyúrunk 2-2,5 dl hideg vizet, és belekeverjük a szódabikarbónát. Ismét jól összedolgozzuk, és visszarakjuk egy napra a hűtőbe. A következő nap kivesszük, nedves kézzel kis kolbászokat formázunk. Roston, grillserpenyőben vagy gázlángra tett lyukacsos rostélyon gyakran forgatva alaposan körbesütjük. Tormával, mustárral, kenyérrel fogyasztjuk.
Hozzávalók
10 személyre