Forrás: Pásztor Tünde

Mindenmentes csokis cupcake

  1. Összekeverjük a lenmagot a vízzel, és hagyjuk kicsit állni. Egy tálban összekeverjük a háromféle lisztet a csokicseppel, a kakaóval, a sütőporral, a cukorral, a csipet sóval meg a fahéjjal. Egy másik tálban összekeverjük a citromlevet gyümölcspürével, a vizes lenmaggal, az olvasztott kókuszzsírral.
  2. A muffinsütő mélyedéseibe papírkosárkákat rakunk, a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  3. Öszszekeverjük a nedves és a száraz hozzávalókat. Sűrű, még éppen terülő maszszát kell kapnunk. Egy habzsák vagy két evőkanál segítségével beletöltjük a papírkosarakba, és azonnal betoljuk a sütőbe. Körülbelül 20 perc alatt megsütjük – beleszúrt hurkapálcával tudjuk ellenőrizni, átsült-e. A beletett csokitól egy picit mindig maszatos lesz a pálcika, de nem szabad túlsütni. Rácsra állítjuk, teljesen kihűtjük.
  4. A tetejére az összetört csokit gőz felett összeolvasztjuk a kókuszzsírral, levesszük a gőz felől, és beledolgozzuk a kókusztejet is. Lehűtjük, majd elektromos habverővel alaposan átkeverjük. Rákenjük a kis sütemények tetejére, megszórjuk cukorkonfettivel.

Ezeket már látta?

 

kaloria 270 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.