Egy pohárba morzsoljuk az élesztőt. Adunk hozzá egy kávéskanál cukrot, egy-két evőkanálnyi langyos vizet, jól összekeverjük, és hagyjuk felhabosodni.
özben egy dagasztótálba szitáljuk a lisztet. A közepébe mélyedést vájunk, ide tesszük a szoba-hőmérsékletű tojássárgáját. Ide öntjük a felfutott élesztőt. Hozzáadjuk a tésztához még a maradék cukrot, a meglangyosított tejszínt és a sót, és addig dagasztjuk, míg el nem válik az edény falától. Ha szükséges, pici langyos vizet adhatunk még hozzá,
A megkelt tésztát négyfelé osztjuk, négy egyforma kört nyújtunk belőle.
A mogyorókrémet kikeverjük a krémsajttal és a vajjal. Megkenünk három korongot, egymásra rakjuk, a tetejére jön a negyedik körlap. Átrakjuk egy sütőpapíros tepsire.
A közepén egy kis kört egyben hagyva 16 cikkre felvágjuk éles késsel. A cikkeket megcsavarjuk (párosával ellenkező irányba), utána a végüket összecsippentjük. Letakarva kelesztjük. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Félidőben kivesszük, lekenjük felvert tojással. Vaníliamártást adunk mellé.