Mogyorókrémes kalács

Mogyorókrémes kalács

Meglangyosítjuk a tejet és a tejszínt. Egy pohárba morzsoljuk az élesztőt, szórunk rá egy kis cukrot, öntünk rá fél deci langyos tejet. Hozzákeverünk egy-két teáskanálnyi lisztet, és hagyjuk jól felfutni. Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet. A közepébe mélyedést vájunk, ide szórjuk a sót, a cukrot, ráöntjük a felhabzott kovászt meg a langyos tejszínt. Kézzel vagy elektromos dagasztókarral hólyagosra gyúrjuk. Ha már elválik az edény falától, beledolgozzuk a langyos olvasztott Rama Vajas Ízt is. Kiolajozott tálba tesszük, a tetejét is lekenjük vékonyan olajjal, átlátszó fóliával lefedjük, arra ráterítünk egy abroszt, és meleg helyen hagyjuk a duplájára kelni. Lisztezett deszkára borítjuk, alaposan átgyúrjuk. Két cipóra osztjuk, egyesével nagyon vékonyra kinyújtjuk. Vastagon megkenjük a tésztát a csokis mogyorókrémmel, majd a hosszanti oldala mentén lazán felcsavarjuk, mint a bejglit. A két hosszú tekercset egymással összefonjuk. Egy nagy vagy két kisebb szögletes, hosszúkás formát sütőpapírral kibélelünk, és belefektetjük az egész vagy a félbevágott tekercset. Letakarjuk, és ismét kelesztjük félóráig. Végül lekenjük a tetejét felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt szép pirosra sütjük. Rácson kihűtjük, vastag szeletekre vágva kínáljuk.

kaloria 270 CAL
ido 150 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.