Elkészítjük a tésztát: habosra keverjük a vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral. Beledolgozzuk a tojást. Hozzákeverjük a lisztet, a keményítőt, a mogyorót és a tejet. Sima csőrű habzsákba rakjuk a tésztát. A feléből papírral bélelt tepsire kicsi, körülbelül 4 cm hosszú rudacskákat nyomunk. Átcseréljük a sima csőrt csillagcsőrre, és a maradék masszából S-alakokat nyomunk a sütőpapírra. 190 fokos sütőben körülbelül tíz perc alatt megsütjük. Ha kihűltek a kekszek, a sima rudacskákból egyet‑egyet mogyorókrémmel összeragasztunk. Gőz felett megolvasztjuk a csokit, vékonyan becsíkozzuk vele a piskóták tetejét. Az S-alakok végét belemártjuk, aztán megszórjuk kókuszreszelékkel.
Hozzávalók
4 személyre