Tészta
Felhasználás előtt félórára betesszük a vajat a fagyasztóba. Deszkára borítjuk a kimért lisztet, elkeverjük a cukorral. Ráreszeljük a fagyos vajat. Hozzáadjuk a tojássárgáját, odakészítjük a tejfölt. Gyors kézzel összegyúrjuk a tésztát, annyi tejfölt adunk hozzá, hogy összeálljon. Pár perc pihentetés után enyhén lisztezett deszkán kerekre kinyújtjuk. Kibélelünk vele egy fodros
szélű kerek piteformát úgy, hogy az oldalára is jusson, és betesszük a hűtőbe legalább egy órára. 200 fokos sütőben körülbelül negyedóra alatt vakra sütjük. Hagyjuk kihűlni.
Krém
Habosra keverjük a mogyorókrémet a sajtkrémmel, 10 dkg porcukorral és a vaníliás cukorral. Habot verünk a tejszínből a habfixálóval és a maradék cukorral. Végül összeforgatjuk a két masszát. Belesimítjuk a krémet a kihűlt tésztába. Ismét hideg helyre tesszük. Tálalás előtt olvasztott csokoládéból csíkokat húzunk a tetejére.