Mogyorós csiga

Mogyorós csiga

Fél deci langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. 30 dkg lisztből, 5 dkg puha vajból, két egész tojásból, a felhabosodott élesztőből a csipet sóval és a két evőkanál cukorral közepesen kemény kelt tésztát dagasztunk, a maradék egy deci tejjel. Kevés liszttel vagy folyadékkal korrigálhatjuk a tészta sűrűségét a megfelelő állagra. Cipóvá formázzuk, és letakarva hagyjuk a deszkán megkelni. Ha megkelt, vékonyra kinyújtjuk.

Töltelék

Összekeverjük a töltelékhez a puha vajat a cukorral, egy csomag vaníliás cukorral és a sütőpor felével, megkenjük vele a tésztát. Egyenletesen megszórjuk a darált mogyoróval. Felcsavarjuk, mint a bejglit. 3-4 cm-es darabokat vágunk belőle. Egy kerek sütőformát alaposan kikenünk zsírral, beleállítjuk a tekercseket. Letakarva ismét hagyjuk megkelni. 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Tíz perc múlva 175 fokra csökkentjük a sütő hőmérsékletét. Egy deci tejet összekeverünk a maradék sütőporral meg egy csomag vaníliás cukorral. Kivesszük a sütőből a félig kész süteményt, meglocsolgatjuk ezzel a keverékkel, visszatoljuk, és készre sütjük. Langyosan a legjobb.

Adventi készülődés a Vidék ízével – 14 ünnepi aprósütemény

kaloria 270 CAL
ido 65 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink