Mogyorós kalács tejsodóval tálalva

Mogyorós kalács tejsodóval tálalva

A margarint 25 dkg cukorral habosra keverjük, majd hozzáadunk 4 tojást és 2 tojássárgáját. A lisztet és a sütőport is belekeverjük. A tésztát kivajazott, kilisztezett
őzgerincformába öntjük, azután a hablapáttal elsimítjuk. Közepesen meleg sütőben körülbelül 40 percig sütjük.
A 2 tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd a maradék cukrot és az őrölt mogyorót is hozzáadjuk. Ezt a masszát a tésztára simítjuk, azután visszatesszük a sütőbe, és ugyanazon a hőfokon további 20 perc alatt készre sütjük. A tetejét tejszínhabrózsákkal és mogyoróval díszítjük, végül a tejsodóval tálaljuk.

Tejsodó

A tejsodóhoz a tojások sárgáját 10 dkg cukorral és a liszttel habverővel simára keverjük. A tejet a félbevágott, kikapart vaníliarúddal felforraljuk, majd állandó keverés mellett vékony sugárban öntve a tojáshoz adjuk. Takaréklángon addig keverjük, amíg felbugyog. Ekkor levesszük a tűzről, és eltávolítjuk belőle a vaníliarudat. A tojások fehérjéből a megmaradt cukorral kemény habot verünk és lazán a tejsodóba keverjük. Ízlés szerint egy kevés rummal is ízesíthetjük.

kaloria 590 CAL
ido 105 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink