Mogyorós karamelltorta
A karamellhez 4 evőkanál vízzel felfőzzük a 10 evőkanál cukrot, és takaréklángon addig kevergetjük, amíg szép, aranybarna színű lesz. Hozzáadjuk és elkeverjük benne a durvára vágott mogyorót. Egy tepsi méretű alufóliát megkenünk olajjal, elsimítjuk rajta a mogyorós karamellt, hagyjuk kihűlni és megdermedni, azután apróra vagdossuk.
A babapiskótákat szétmorzsoljuk, összedolgozzuk a megolvasztott vajjal, majd a keveréket egy 24 cm-es
tortaformába nyomkodjuk. Meglocsoljuk a csokoládéöntettel, azután rákenjük a krémet. A tetejét elsimítjuk, és 5 órára a hűtőszekrénye tesszük. Amikor megdermedt, megszórjuk a maradék karamelles mogyoróval, és olvasztott csokoládéból húzott csíkokkal
díszítjük.
Csokoládéöntet
A csokoládéöntethez a tejszínt felforraljuk, és megolvasztjuk benne a csokoládét. A kakaót meg a keményítőt elkeverjük a likőrrel, majd az egészet a krémhez adjuk. Felforraljuk, majd hagyjuk kihűlni – közben időnként megkavarjuk.
Krém
A krémhez a kávélikőrt felmelegítjük, hozzáadjuk a feloldott zselatint. A tejszínt a cukorral kemény habbá
verjük, apránként beleöntjük a kihűlt zselatinos likőrt, és óvatosan összekeverjük. A krémhez végül hozzáadjuk a karamelles mogyoró felét.