Habosra keverjük a puha vajat 10 dkg cukorral. Beledolgozzuk egyesével a tojások sárgáját, majd hozzáadjuk az egyik vaníliás cukrot, a sót, a citrom reszelt héját és levét, valamint a sütőporral elkevert lisztet.
Két közepes tepsit előkészítünk: vagy sütőpapírt terítünk bele, vagy vajjal kikenjük és liszttel megszórjuk. Elosztjuk közöttük a tésztát. Felverjük a fehérjéket habbá a maradék cukorral, rásimítjuk a nyers tésztára, majd 170 fokra előmelegített sütőben megsütjük. A sütési idő vége előtt 10 perccel kivesszük, megszórjuk tört mogyoróval, és úgy sütjük készre.
Habbá verjük a tejszínt a porcukorral, a másik vaníliás cukorral és az instant zselatinnal. Ha már kezd dermedni, hozzákeverjük a joghurtot, majd beleforgatunk két, meghámozott és felkockázott kivit.
Az egyik lapot deszkára rakjuk. Rákenjük a kivis habot. Rátesszük a másik lapot. Hideg helyen hagyjuk dermedni. Tálalás előtt a tetejét megszórjuk porcukorral. Kockára vágjuk, a kockák tetejére rakunk egy-egy szem mogyorót.