Mogyorós mentes keksz szilvalekvárral

Összekeverjük a kukoricalisztet, a tápiókakeményítőt, a rizslisztet és a mogyorót. Hozzákeverjük a nyílgyökérlisztet és az útifűmaghéjat is. Ízesítjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a sóval, az őrölt fahéjjal és a citromhéjjal. Megolvasztjuk a margarint, de csak langyosra, hozzákeverjük a tojásokat. Ezt az elegyet hozzágyúrjuk az ízesített lisztkeverékhez. Ha szükséges, kis vízzel vagy liszttel korrigálhatjuk az állagot, puha, nyújtható tésztát kell kapnunk. Mivel a gluténmentes tészta könnyen szakad, kis adagokat csípünk le, kukoricaliszttel finoman meghintett deszkán 2 mm vastagra nyújtjuk. Óvatosan átnyomjuk egy mintázott sodrófával. Tojás alakú szaggatóval kivágjuk, és sütőpapíros tepsiben körülbelül 10 perc alatt megsütjük, 200 fokra előmelegített sütőben. Ha teljesen kihűlt, krémes szilvalekvárral kettőt-kettőt összeragasztunk, végül kis porcukorral meghintjük a tetejét. Sokáig eláll, nem széteső finom keksz.

kaloria 220 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink