Mogyorós répatorta

Mogyorós répatorta

Könnyű, finom, vitaminban gazdag desszert a mogyorós répatorta, ráadásul látványos és csöppet sem bonyolult. A megtisztított sárgarépát lereszelem,
hozzáadom a 2 evőkanál lisztet, a mézet, mogyorót, sütőport, valamint a narancslével és reszelt narancshéjjal összekevert tojássárgájákat. A tojásfehérjét kemény habbá verem, majd óvatosan a tésztába forgatom. Ha szépen eldolgoztam a masszát,
kivajazott, sütőpapírral bélelt, 26 cm átmérőjű kerek tortaformába öntöm. Előmelegített 200 fokos (gázsütő hatos fokozat) sütőben 55 percig sütöm. Sütés után rácsra borítom, és óvatosan lefejtem róla a sütőpapírt.
Hagyom hűlni, közben a bevonathoz a lekvárt kevés vízzel felforralom, megkenem vele a lehűlt tészta tetejét
és oldalát egyaránt. A vízgőz fölött felolvasztott fehér csokoládéval megkenem a torta tetejét, majd a marcipánmasszából apró répákat formázok, s ezzel díszítem. A répatortához a marcipánmasszából
egyszerűbb a narancsszínűt választani, bár én inkább
a fehéret szeretem, ugyanis ezt különböző színes folyadékokkal (málna-, kivi-, narancsszörp), kakaóporral igény szerint színezhetem. Talán bizarnak tűnik, de a sárgarépát időnként – szezonja lévén
– 50 dkg reszelt sütőtökkel helyettesítem. Isteni
csemege lesz belőle így is!

kaloria 530 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.