Mogyorós sütőtökpite

Mogyorós sütőtökpite

Összekeverjük a lisztet a mogyoróval, a sóval és a cukorral. Belereszeljük a vajat, hozzáadunk egy egész tojást, összegyúrjuk. Cipót formázunk belőle, fóliába
tekerjük, és félórán át hideg helyen pihentetjük. Közben a kockára vágott tököt hat evőkanál vízzel 15 percig pároljuk. Kinyújtjuk a tésztát, kibélelünk vele egy 26 cm átmérőjű kerek piteformát. Megszurkáljuk, és 200 fokos sütőben 10-15 percig vakra sütjük. Botmixerrel pürésítjük a megfőtt, kihűlt tököt. Összekeverjük a pudingporral, a sűrített, cukrozott tejjel, a maradék két tojással meg a tojássárgájával, és reszelt narancshéjjal ízesítjük. Rásimítjuk a félig sült tésztára, és még 45-50 percig sütjük, de már csak 175 fokon. Hagyjuk a formában teljesen kihűlni. Tálalás előtt vastagon megszórjuk porcukorral, és csinosan elrendezzük rajta a gumicukor állatkákat.

kaloria 380 CAL
ido 115 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.