Mogyorós tallér

Mogyorós tallér

A mogyorót a sütőben megpirítom, majd a barna héját
alaposan ledörzsölöm. A cukrot, a vajat, a mézet meg a
tejszínt a kisebb darabokra vágott vaníliarúddal addig főzőm, amíg sűrűsödni kezd, és hólyagokat vet. Belekeverem a mogyorót, és a masszát kerek, 4-5 cm átmérőjű süteményformákba (pl. muffinformákba) töltöm, kb. 4 mm vastagon. A tallérokat előmelegített sütőben aranybarnára sütöm. Kiszedegetem a formákból, hagyom kihűlni, és bevonom a tortabevonóval: az olvadó, langyos csokiba keverjünk egy kanál olajat, úgy könnyebb bánni vele.

kaloria 320 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink