A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Egy papírral bélelt (vagy kizsírozott) kerek formába nyomkodjuk, úgy, hogy pereme is legyen. Hűtjük egy órát, majd 180 fokra felmelegített sütőben 20-25 percig vakra sütjük, utána teljesen hidegre hűtjük.
Közben összeállítjuk a krémet. Hideg vízbe áztatjuk a zselatinlapokat. Habot verünk a tejszínből egy evőkanál porcukorral. Összekeverjük a mascarponét a vaníliás cukorral, a maradék porcukorral, a citromlével. A habot és az ízesített mascarponét összevegyítjük. A zselatinlapokat kifacsarjuk, majd kevés meleg vízben oldódásig melegítjük. Végül hőkiegyenlítéssel eloszlatjuk a krémben.
Megkenjük a kihűlt tészta tetejét lekvárral. Ha kezd dermedni a krém, rákanalazzuk.
Kirakjuk a tetejét a megmosott, leszárított bogyós gyümölcsökkel. Ha fagyasztottat használunk, akkor hagyjuk teljesen felengedni. Utána a tortazselét elkészítjük a csomagolásán lévő utasítás szerint, és a tetejére öntjük.