Hideg vízbe áztatjuk az összes datolyát legalább egy órára, majd leöblítjük, és egy csésze meleg vízzel krémmé turmixoljuk. Kétfelé szedjük, az egyik megy a tésztába, a másik a krémbe.
Összekeverjük a tészta összes hozzávalóját, majd annyi hideg vizet keverünk hozzá, hogy muffintészta-állagú legyen, azaz egy lágy, de még éppen nem önterülő masszát szeretnénk kapni. Papírkosárkákkal bélelt muffinsütőbe kanalazzuk (nem sokat fog nőni), és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Amíg sül, elkészítjük a krémet. A maradék datolyakrémet erős turmixba rakjuk a csicseriborsóval, a kakaóval és a kókuszzsírral, öntünk hozzá pár kanálnyit a csicseri levéből is, és nagyon krémesre turmixoljuk. Csillagcsővel felszerelt habzsákba töltjük, és rányomjuk a kihűlt muffinok tetejére. Apró csoki- és cukorszívekkel díszítjük.