Először a tejcsokis krémet készítjük el. Az apróra vágott csokoládét egy tálba tesszük, ráöntjük a forrásig melegített tejszínt, addig keverjük, míg a csoki el nem olvad benne. Hozzákeverjük a vajat is. Betesszük a hűtőszekrénybe, és hagyjuk teljesen megszilárdulni.
Elektromos habverővel dolgozva összedolgozzuk a puha vajat a mogyoróvajjal és a kétféle cukorral, szép habosra felverjük. Hozzákeverjük az egész tojást. Egy másik tálba szitáljuk a lisztet, összeforgatjuk a szódabikarbónával, a sütőporral és a sóval. Hozzáadjuk a vajas-tojásos masszához, simára keverjük.
Egy nagy tepsire sütőpapírt terítünk. Két teáskanál segítségével kis halmokat teszünk a tepsire, egymástól távol. 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
A lehűlt csokikrémet kézi robotgéppel kihabosítjuk. Habzsákba töltjük, és minden kihűlt keksz tetejére nyomunk egy-egy adagot belőle.