Mokkakehely tojáslikőrrel
A zselatint hideg vízbe áztatjuk, közben a tejet az instant kávéval felforraljuk. A lábast a tűzhely szélére húzzuk, majd a zselatint feloldjuk a kissé már kihűlt tejeskávéban. A tojások sárgáját habverővel elkeverjük, állandó keverés mellett fokozatosan hozzáöntjük a langyos tejeskávét, azután félórára a hűtőbe tesszük. A cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét a dermedő kávés masszába vegyítjük.
A habbá vert tejszínből kb. 4 evőkanálnyit félreteszünk a díszítéshez, a többit a mokkakrémhez keverjük. Desszertespoharakba adagoljuk, majd legalább 1 órára ismét a hűtőszekrénybe állítjuk. A forró vízben megmosott narancsot megtöröljük, a héját zöldséghámozóval levágjuk, vékony csíkokra szeleteljük. A maradék tejszínhabot csillagcsöves nyomózsákba töltjük, és a krém tetejére rózsákat nyomunk. Meglocsoljuk tojáslikőrrel, végül narancshéjcsíkokkal, instant kávéval és ostyarúddal díszítve tálaljuk.