Tészta
A tésztához a tojássárgáját habosra keverem a cukorral és a vaníliás cukorral. A lisztet a sütőporral, az őrölt
kávéval és a finomra reszelt csokival összedolgozom, fokozatosan a tojásos masszához adagolom, és csomómentesre kikavarom. A tojásfehérjét kemény habbá verem, és óvatosan, hogy ne törjön meg, a sárgájához dolgozom. A masszát kivajazott, kilisztezett alufóliával bevont, 24 cm-es tortaformába öntöm, és 180 fokra
előmelegített sütőbe teszem. Kb. 5 perc után egy pillanatra kiveszem a sütőből, megszórom az egész kávészemekkel, majd sütöm tovább 25 percig. Ha kész, nem emelem ki rögtön a meleg sütőből, ott hagyom kihűlni, ugyanis a hirtelen hidegtől összeeshet.
Töltelék
Míg sül a tészta, elkészítem a tölteléket. A tojássárgáját a porcukorral, az egész tojással, a tejjel elkeverem, és
állandó kevergetés közepette sűrűre főzöm. A vége felé, ha már jó sűrű, hozzáadom a két kanál lefőzött kávét,
összerottyantom, majd leveszem a tűzről, és hagyom kihűlni. A megsült tésztát kétfelé vágom, a krémmel
megtöltöm, az oldalát is bevonom, majd díszítésül nyomózsákból körberajzolom a maradékkal a peremét.