Forrás: Vár: a Speiz

Mozart-kuglóf

Mozart-kuglóf

A vajat a porcukorral, a reszelt citromhéjjal, a vaníliás cukorral és egy csipetnyi sóval habosra keverjük. Egymás után hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd újra felhabosítjuk. A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük, majd belekeverjük a vajkrémbe. Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, az apróra
vágott csokoládét és a rumba áztatott mazsolát is.
A tésztát kivajazott és kilisztezett kuglófformába öntjük, a felületét elsimítjuk, majd az előmelegített sütőben, 160-170 fokon körülbelül 70 percig sütjük. A formában
hagyjuk hűlni, majd deszkára borítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni. Felforrósított baracklekvárral és felolvasztott csokoládéval vonjuk be a tetejét.

kaloria 390 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Vár: a Speiz
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.