Egy kis pohárban kikeverjük egymással az élesztőt és a cukrot. Pár perc pihentetés után összekeverjük a tészta többi hozzávalójával, és közepesen lágy tésztát dagasztunk kézzel vagy géppel. Ha szükséges, kicsi liszttel vagy langyos vízzel korrigáljuk az állagát. Cipót formázunk belőle, letakarjuk, és félórán át hagyjuk kelni.
Közben elkészítjük a tölteléket: összekeverjük a paradicsompürét az olívaolajjal, a ketchuppal, a zúzott fokhagymával és az apróra vágott lila hagymával. Belekeverjük a finomra vágott zöld fűszereket is. Megsózzuk. A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és nagyobb háromszögeket vágunk belőle. Megkenjük a paradicsommártással, rászórjuk a felkockázott mozzarellát. Feltekerjük. Papírral bélelt vagy kizsírozott sütőlapra sorakoztatjuk. A tetejüket lekenjük tojásfehérjével, megszórjuk szezámmaggal. 180 fokos sütőben körülbelül 15-20 perc alatt megsütjük a kifliket.