Forrás: Pásztor Tünde

Mozzarellával sült vagdalt aszalt paradicsommal körítve

Mozzarellával sült vagdalt aszalt paradicsommal körítve

Egy kevés zsiradékon megfonnyasztjuk a finomra vágott
hagymát. A zsemléket beáztatjuk, jól kinyomkodjuk, majd
a hagymával együtt a darált húshoz adjuk. Beletesszük az
összezúzott fokhagymát, a tojásokat, valamint 5 dekányi
apróra vágott aszalt paradicsomot. A masszát sóval és
őrölt borssal ízesítjük, jól összedolgozzuk, kigombócozzuk,
azután zsemlemorzsába forgatva forró olajban kisütjük.
A fasírtokat kiemeljük az olajból, egy tepsire tesszük,
és mindegyikre egy-egy szelet mozzarellát helyezünk,
amit a sütőben rápirítunk.
A salátákat kisebb darabokra tépkedjük, tálba tesszük,
és összekeverjük a maradék aszalt paradicsommal. Öntetet ezúttal nem készítünk hozzá, mert a paradicsom ízletes levével keverjük össze. A salátánkat tetszés szerint
durva borssal, friss bazsalikommal, oregánóval és pár
csepp citromlével ízesíthetjük.

kaloria 690 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink