Forrás: Pásztor Tünde

Mozzarellával töltött cukkini és paradicsom

Mozzarellával töltött cukkini és paradicsom

Egy serpenyőben megpirítjuk a vajon a felkockázott kenyeret pici sóval, egy gerezd zúzott fokhagymával. A cukkinit 5-6 cm hosszú darabokra vágjuk. A darabkák belsejét kivájjuk úgy, hogy mindegyiknek maradjon alja. A kivájt zöldségdarabokat nagyon apróra felvágjuk. Összekeverjük 10 dkg durvára reszelt mozzarellával, és aprított petrezselyem zöldjével, bazsalikommal, sóval
ízesítjük. Teszünk még hozzá kevés pirított kenyérkockát is. Ezt töltjük vissza a kis zöldséghordók üregébe. A paradicsomok tetejét levágjuk, belsejét kiszedjük.
A kivájt húst apróra vágjuk, összevegyítjük kicsi kockákra vágott sonkával, maradék mozzarellával, végül bazsalikommal, oregánóval és sóval ízesítjük. Visszatöltjük a paradicsomokba. Egy tepsit kiolajozunk, ráültetjük a megtöltött zöldségeket. Mellérakjuk a levágott paradicsomkalapkákat is, és forró sütőben 5-10 perc alatt összesütjük.

kaloria 240 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.