Mustáros lencsefőzelék

Megmossuk a lencsét, és pár órára beáztatjuk (ha nincs idő, ez a fázis elmaradhat). Leöntjük róla az öblítővizet, beletesszük egy fazékba. Melléteszünk egy meghámozott, egészben hagyott vöröshagymát, három babérlevelet, egy gerezd félbevágott fokhagymát, sózzuk. Öntünk rá annyi vizet, amennyi ellepi, és addig főzzük, míg a lencse meg nem puhul.

Közben egy serpenyőben a zsíron világosra pirítunk két evőkanál lisztet. Hagyjuk hűlni. Végül, ha már csak langyos, hozzákeverünk két evőkanál mustárt, és belefőzzük a főzelékbe, pár percig forraljuk, és közben gyakran megkeverjük. Ha készen van, megkóstoljuk, ha kell, sózzuk. Kis ecettel bolondíthatjuk. Sült virsli jár mellé.

Rukkolás-sonkás lencsesaláta

kaloria 340 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink