Mustáros marha zöldike szafttal
A zöldfűszereket finomra vágjuk, a vöröshagymát nyolcfelé daraboljuk, a fokhagymagerezdeket szétnyomkodjuk. A húst megtisztítjuk az inaktól és a hártyától, sóval és frissen őrölt borssal bedörzsöljük, majd szorosan összekötjük, így szaftosabb marad. Konyakkal meglocsoljuk, és állni hagyjuk. Az olajat felforrósítjuk, és elősütjük benne a hús mindkét oldalát. Kivesszük a serpenyőből, és melegen tartjuk. A fölösleges zsiradékot leöntjük, a visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a vöröshagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát, és rövid ideig pirítjuk. Felöntjük a pecsenyelével meg a vörösborral, majd elfőzzük a levét. Ezután beletesszük a borsót, a mustárt, a lehámozott citromhéjat, a kapribogyót, majd a szószt a meleg húsra öntjük. Előmelegített sütőben, letakarva, 180 fokon 40 percig pároljuk, majd kivesszük, és rövid ideig állni hagyjuk. Ezután levágjuk a zsineget, és
felszeleteljük. A mártást a zöldfűszerekkel elkeverjük, ha kell, utánaízesítjük. A sültet a mártással leöntve, petrezselyemzölddel díszítve, forrón tálaljuk. Köretként sült burgonyát és fejes salátát kínáljunk.